Završni događaj projekta „Nova generacija, novi glasovi“ privukao pažnju mladih

U sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“ Udruženje mladih „Heroj“ Kotor Varoš 20. jula je održalo završni događaj i razgovor sa digitalnim marketarom i kreativnim blogerom – putopiscem Robertom Dacešinom, te Darkom Momićem Čkaljom i Darkom Gavrilovićem koji su ostavili i ostavljaju značajan trag u medijima.

Druženje je održano u ljetnoj bašti restorana „Lovac“ u Kotor Varošu, a privuklo je veliku pažnju mladih.

Događaj je bio javnog i interaktivnog karaktera, a nakon što su se učesnici predstavili i ispričali svoje kratke životne i profesionalne priče uslijedila je mini diskusija sa gostima.

Goste su najviše zanimale neke zanimljive priče naših učesnika, poput da li se može živjeti od alternativnih izvora prihoda, kako stoje stvari sa online trgovinom i prodajom, da li je nešto posebno zanimljivo u Kotor Varošu, šta učesnici misle o portalu djeluj.ba koji su mladi osnovali, gdje se gubi suština i slično. Takođe, gosti su Dacešina pitali i gdje mu je bila najbolja hrana koju je probao.

Nakon zvaničnog dijela programa, uslijedilo je i druženje uz hranu i piće gdje su gosti zajedno sa učesnicima razgovarali o svim temama koje su ih interesovale.

Ono što se izdvaja je izjava Darka Momića Čkalje da se novinari dijele na novinare i izvođače novinarskih radova.

Dacešin je poručio mladima da vjeruju u sebe i dao im osnovne savjete kako mogu putovati i uživati, a Darko Gavrilović je ponudio pomoć i saradnju mladima koji će organizovati portal djeluj.ba i rekao da on itekako ima potencijala.

Projekat “Nova generacija, novi glasovi” okupio je mlade iz Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca, imali su set obuka iz novinarstva, kreiranja i montaže video sadržaja, promocije na društvenim mrežama, web dizajna i upravljanja portalom, a u sklopu projekta je lansiran i portal djeluj.ba namijenjen mladima.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Bojan JURIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Elli Bar slavi 21. rođendan

U petak, 04. marta 2022. godine Caffe & diskoteka Elli Bar iz Kotor Varoša obilježava svoj 21. rođendan. 21. godina uspješnog poslovanja govori o trudu...

Besplatne “prilike” za mlade u Kotor Varošu!

Nemaš vezu a tražiš posao? Nisi zadovoljan/a karijerom, platom? Želiš ostati u BiH? Pozivamo te na radionicu koju je pripremio Q Station edukativni centar...

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...