Udruženje mladih „Heroj“ bilježi najuspješniju godinu do sada

Udruženje mladih „Heroj“ bilježi najuspješniju godinu od osnivanja. Iako su 2020. i 2021. bile izuzetno teške godine za cijeli svijet, a pandemija virusa korona blokirala većinu dešavanja u regionu, mladi iz Kotor Varoša mogu da se pohvale nizom uspješnih akcija i projekata iako su tek zakoračili u drugu polovinu 2021.

„Na početku godine sprovedena je druga humanitarna ‘Božićna akcija’ koja je zahvaljujući Kotorvarošanima i prijateljima širom svijeta bila više nego uspješna. U sklopu akcije obezbijeđena je božićna trpeza za 26 porodica iz Kotor Varoša, 10-ak više nego prethodne godine. Posebna čast jeste što je ovo bila druga godina sprovođenja akcije i mi se nadamo da će postati tradicionalna“, rekao je Đorđe Bojić, predsjednik Udruženja, koje je osnovano 2018.

Pored 26 božićnih trpeza (Božićni hljeb, pečenica, sarma, kolači, kesa stvari sa osnovnim životnim namirnicama, paketići za djecu), za porodicu koja nije u mogućnosti da sama izgradi svoj dom obezbijeđen je novi šporet, a lokalnom udruženju „Kuća radosti“ je obezbijeđeno 15 novih stolica.

Takođe, predstavnici „Heroja“ su u saradnji sa InFondacijom pomogli implementaciju niza projekata na području Kotor Varoša od kojih izdvajaju izgradnju nadstrešnice u Maslovarama i izgradnju stola za stoni tenis u Zabrđu. „Nadstrešnica se gradi pored školskog igrališta u Maslovarama i ona će biti dostupna svim ljudima dobre volje i nadamo se da će Maslovarčani prepoznati naš trud i volju za razvijanje naših sela i davanje podsticaja lokalnom turizmu i domaćoj ponudi. Cilj je da imamo ugodan i bezbijedan prostor za boravak kako odraslih tako i mladih generacija. Takođe, u sklopu školskog igrališta u Zabrđu izgrađen je i sto za stoni tenis“, ističe Bojić.

U saradnji sa Fondacijom Mozaik i Opštinom Kotor Varoš sprovedena je Treća konvencija mladih koja je postala tradicionalni događaj za promociju i podsticaj uspješnih mladih Kotorvarošana. Tom prilikom je organizovan svečani program u kino-sali u Kotor Varošu i podijeljeno je pet simboličnih plaketa za pet novih heroja grada.

“Mladi su snaga i nepresušan potencijal. Želimo da na ovaj način skrenemo pažnju naše lokalne zajednice na uspješne mlade ljude i njihove rezultate“, naglasio je Bojić.

Kruna na sva prethodna dešavanje je projekat „Nova generacija, novi glasovi“ koji je organizovan u sklopu BHRI programa i uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina i IOM Bosnia and Herzegovina. Cilj projekta bio je da se mladi iz tri lokalne zajednice, Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca osnaže znanjima iz svijeta online medija i digitalnog marketinga da bi u budućnosti mogli upravljati novim portalom djeluj.ba. U sklopu ovog projekta održan je niz radionica i dešavanja koji su od izuzetnog značaja za mlade ljude u ove tri lokalne zajednice.

„Nadamo se dobroj budućnosti i daljoj saradnji sa našim partnerima te novim idejama i projektima“, ističu iz Udruženja mladih „Heroj“.

I pored izuzetno uspješne godine, kažu da ostaje žal što se zbog pandemije nije organizovan V Truck n roll festival ali svakako postoji potencijal i nada da će naredne godine napraviti pravi muzički spektakl u Kotor Varošu u organizaciji mladih ljudi.

Tekst su pisali članovi Udruženja mladih „Heroj“ Kotor Varoš, polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Mladi u radnom vikendu na Borju u sklopu projekta “Novi mladi za novo društvo”.

25 mladih učesnika iz Banja Luke, Kotor Varoša, Čelinca, Gradiške ali i drugih okolnih mjesta imalo je priliku da tokom vikenda boravi na Borju...

Održan završni događaj BHRI programa: u poslednje četiri godine okupljeno preko 20 000 mladih ljudi i podržao preko 300 aktivnosti.

U Domu omladine u Banja Luci juče je održan jedan od bitnijih događaja za mlade u poslednjih par godina. Naime, riječ je o...

Bojan Kičić u izvanrednoj izvedbi legendarne numere Ako možeš zaboravi, grupe Bijelo Dugme

Poznati Kotorvaroški pjevač Bojan Kičić danas je objavio svoj novi Cover legendarne pjesme Ako možeš zaboravi od grupe Bijelo dugme. Riječ je o veoma ozbiljnom...