U školama u Čelincu priznanja za najbolje dobile učenice

U tri osnovne škole i jednoj srednjoj školi na području opštine Čelinac dodijeljena su priznanja za učenika generacije, a ove školske godine otišla su u ruke učenica koje su to postigle marljivim učenjem i trudom.

Kao i svake godine, tako i ove, dodijeljenja su priznanja najmarljivijim učenicima, pa je tako priznanje za učenika generacije OŠ „Novak Pivašević“ Stara Dubrava dobila Gorica Vučić, u OŠ „Miloš Dujić“ Čelinac Jovana Đajić i njena školska drugarica vukovac Jovana Zebić, a u OŠ „Dr Mladen Stojanović“ Jošavka ta titula pripala je Ani Pavlović.

U srednjoškolskom centru „Čelinac“ za treći i četvrti stepen priznanja su dobile Nikolina Kretić (treći stepen) i Marija Irina Ličina (četvrti stepen).

Uprkos svim poteskoćama koje je izazvala pandemija virusa korona ove vrijedne učenice su dokazale da ništa ne može stati na put u njihovim obrazovanju.

Nagrađeni najbolji FOTO: Privatna arhiva

Većina čelinačkih vukovaca svoje školovanje će, kako kažu, nastaviti u gimnaziji ili medicinskoj školi, dok učenica četvrtog stepena srednjoškolskog centra „Čelinac“ Marija Irina Ličina planira da sa diplomom tehničara računarstva upiše Prirodno-matematički fakultet.

„Završila sam srednju Elektrotehničku školu, smjer tehničar računarstva, prosjekom 5.0. Kao i svaki srednjoškolac, u početku, plašila sam se novog okruženja, iako sam poznavala mlade koji su zajedno sa mnom upisali ovaj smjer. Moja očekivanja su bila potpuno drugačija od krajnjeg rezultata, smatrajući da se neću snaći kako treba, ali ne znajući tada da sam upisala ono što mi leži. Radila sam, trudila se, zavoljela taj smjer i prvi razred završila odličnim uspjehom i prosjekom 5.0“, rekla je Ličina.

Ona je istakla da je svaki naredni razred bio za nju sve lakši i lakši.

„Profesori su me upoznali, cijenili moj trud i rad, usljedila su i takmičenja, uključivali su me u razne školske aktivnosti i projekte. Značio mi je svaki savjet i pomoć profesora i na kraju sav moj trud i upornost se isplatila“, rekla je Ličina.

Kako ističe, najnaporniji dio školovanja za nju bilo je vrijeme online nastave.

„Posljednju godinu moje srednjoškolske turneje zahvatila je pandemija virusa korona. Velika je razlika bila preći sa časova koji traju 45 minuta, prvo na online nastavu, a zatim na časove od 20 minuta. Za mene je taj dio školovanja tokom online nastave bio najnaporniji“, rekla nam je Ličina.

Istakla je i da pandemija nije mogla da je zaustavi u postizanju njenih ciljeva.

„Meni nije bio problem da postignem bolje rezultate nego prije, ali to su zaista bile znatno velike promjene za učenike poput mene koji su voljeli da rade, uče i da nižu uspjehe“, rekla je Marija Irina Ličina.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Nevena KIČIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Elli Bar slavi 21. rođendan

U petak, 04. marta 2022. godine Caffe & diskoteka Elli Bar iz Kotor Varoša obilježava svoj 21. rođendan. 21. godina uspješnog poslovanja govori o trudu...

Besplatne “prilike” za mlade u Kotor Varošu!

Nemaš vezu a tražiš posao? Nisi zadovoljan/a karijerom, platom? Želiš ostati u BiH? Pozivamo te na radionicu koju je pripremio Q Station edukativni centar...

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...