Prvi koncerti u doba korone

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Kneževa održaće 31. jula prvi koncert u ovoj opštini od pojave virusa korona.

Zbog mjera, koje su stupile na snagu, nakon pojave korona virusa otkazani su svi koncerti kulturno-umjetničkih društava, ali ponovo je vrijeme za igru i pjesmu.

Posljednjeg dana jula održaće se prvi koncert SPKD “Prosvjeta” Kneževo u Mjesnoj zajednici Imljani. “Igrom i pjesmom kroz kneževska sela” je naziv jednog od četiri koncerta koja se održavaju svake godine, a ovom će prisustvovati i KUD “Potkozarje” Potkozarje, CKUD “Sv. Georgije” Paprikovac iz Banjaluke i FA “Kotor Varoš” iz Kotor Varoša.

“Članovi našeg društva su uzbuđeni i željni druženja, a koncert je svakako zamišljen kao obavezno tradicionalno druženje u ovoj mjesnoj zajednici tako da očekujemo dobru posjetu, kao i nastavak započete ideje održavanja i promovisanja kulturnog nasljeđa”, izjavila je Gordana Keleman, predsjednica SPKD “Prosvjeta” Kneževo.

Koncert će biti održan u Osnovnoj školi “Petar Kočić” Imljani sa početkom u 19:00 časova.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Tijana ĐURIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Mladi u radnom vikendu na Borju u sklopu projekta “Novi mladi za novo društvo”.

25 mladih učesnika iz Banja Luke, Kotor Varoša, Čelinca, Gradiške ali i drugih okolnih mjesta imalo je priliku da tokom vikenda boravi na Borju...

Održan završni događaj BHRI programa: u poslednje četiri godine okupljeno preko 20 000 mladih ljudi i podržao preko 300 aktivnosti.

U Domu omladine u Banja Luci juče je održan jedan od bitnijih događaja za mlade u poslednjih par godina. Naime, riječ je o...

Bojan Kičić u izvanrednoj izvedbi legendarne numere Ako možeš zaboravi, grupe Bijelo Dugme

Poznati Kotorvaroški pjevač Bojan Kičić danas je objavio svoj novi Cover legendarne pjesme Ako možeš zaboravi od grupe Bijelo dugme. Riječ je o veoma ozbiljnom...