Prvi koncerti u doba korone

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Kneževa održaće 31. jula prvi koncert u ovoj opštini od pojave virusa korona.

Zbog mjera, koje su stupile na snagu, nakon pojave korona virusa otkazani su svi koncerti kulturno-umjetničkih društava, ali ponovo je vrijeme za igru i pjesmu.

Posljednjeg dana jula održaće se prvi koncert SPKD “Prosvjeta” Kneževo u Mjesnoj zajednici Imljani. “Igrom i pjesmom kroz kneževska sela” je naziv jednog od četiri koncerta koja se održavaju svake godine, a ovom će prisustvovati i KUD “Potkozarje” Potkozarje, CKUD “Sv. Georgije” Paprikovac iz Banjaluke i FA “Kotor Varoš” iz Kotor Varoša.

“Članovi našeg društva su uzbuđeni i željni druženja, a koncert je svakako zamišljen kao obavezno tradicionalno druženje u ovoj mjesnoj zajednici tako da očekujemo dobru posjetu, kao i nastavak započete ideje održavanja i promovisanja kulturnog nasljeđa”, izjavila je Gordana Keleman, predsjednica SPKD “Prosvjeta” Kneževo.

Koncert će biti održan u Osnovnoj školi “Petar Kočić” Imljani sa početkom u 19:00 časova.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Tijana ĐURIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Elli Bar slavi 21. rođendan

U petak, 04. marta 2022. godine Caffe & diskoteka Elli Bar iz Kotor Varoša obilježava svoj 21. rođendan. 21. godina uspješnog poslovanja govori o trudu...

Besplatne “prilike” za mlade u Kotor Varošu!

Nemaš vezu a tražiš posao? Nisi zadovoljan/a karijerom, platom? Želiš ostati u BiH? Pozivamo te na radionicu koju je pripremio Q Station edukativni centar...

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...