Projekat „Nova generacija, novi glasovi” okupio mlade iz tri opštine

Udruženje mladih „Heroj” iz Kotor Varoša tokom vikenda je počelo implementaciju projekta „Nova generacija, novi glasovi” u okviru kojeg je na medijsko nebo stigao portal koji upravo čitate – djeluj.ba a koji uređuju mladi iz Kotor Varoša, Čelinca i Kneževa.

Ovim projektom 21 mlada osoba iz tri opštine imaće priliku da kroz treninge stekne vještine online novinarskog pisanja, ali i uređivanja veb portala kako bi na pravi način informisali javnost i stvorili medijski prostor za priče mladih iz ovih lokalnih zajednica, ali i pisali o važnim i zanimljivim temama iz okruženja i svijeta.

Kroz prva dva seta radionica, koje su održane u subotu u prostorijama Mjesne zajednice Kotor Varoš, mladi iz Kotor Varoša, Čelinca i Kneževa su imali priliku da se upoznaju sa medijskom obukom i obukom koja se tiče veb dizajna i održavanja veb portala.

“Izuzetno smo zadovoljni što su mladi iz ovih lokalnih zajendica, već na prvim treninzima pokazali  veliku zainteresovanost za ovu obuku. Radujemo se sljedećem druženju i novim kreativnim idejama”, kazao je Marko Đurić član Udruženja mladih „Heroj” Kotor Varoš i jedan od učesnika treninga.

edukacija mladih1
Mladi će proći set obuka

Obuku za mlade sproveli su partneri na projektu predstavnici Agencije „Digivox” iz Banjaluke i njihov tim iz Moje digitalne akademije.

“Drago nam je što smo dio značajnog projekta za mlade iz Kotor Varoša, Čelinca i Kneževa. U okvoru projekta ‘Nova generacija, novi glasovi’ smo u saradnji sa Udruženjem mladih ‘Heroj’ kreirali portal djeluj.ba, ali i osmislili treninge koji ih uvode u svijet novinarstva, kreiranja i montaže video sadržaja, društvenih mreža i njihovog značaja za medije te veb dizajna”, rekao je Gradimir Stanković, direktor “Digivox” agencije i jedan od predavača.

Značaj projekta je u osnaživanju mladih koji su tokom treninga napisali prve tekstove za portal Djeluj.ba.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Dijana MILISAVIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Mladi u radnom vikendu na Borju u sklopu projekta “Novi mladi za novo društvo”.

25 mladih učesnika iz Banja Luke, Kotor Varoša, Čelinca, Gradiške ali i drugih okolnih mjesta imalo je priliku da tokom vikenda boravi na Borju...

Održan završni događaj BHRI programa: u poslednje četiri godine okupljeno preko 20 000 mladih ljudi i podržao preko 300 aktivnosti.

U Domu omladine u Banja Luci juče je održan jedan od bitnijih događaja za mlade u poslednjih par godina. Naime, riječ je o...

Bojan Kičić u izvanrednoj izvedbi legendarne numere Ako možeš zaboravi, grupe Bijelo Dugme

Poznati Kotorvaroški pjevač Bojan Kičić danas je objavio svoj novi Cover legendarne pjesme Ako možeš zaboravi od grupe Bijelo dugme. Riječ je o veoma ozbiljnom...