Najveća pomama za upis na smjer medicinski tehničar

Najveća zainteresovanost za upis u srednje škole u Čelincu je za zanimanje medicinski tehničar na koji čak nisu primljeni svi učenici koji su se prijavili.

Potvrdila je ovo Marija Trivanović-Kukavica, direktorka  Srednjoškolskog centra u Čelincu.

“Nešto manje interesovanje bilo je za zanimanje ekonomski tehničar, kao i za trogodišnje zanimanje bravar-zavarivač/instalater, bez obzira na stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture RS od 100 KM i plaćen prevoz“, navela je Trivanović-Kukavica.

Ona kaže da su zadovoljni ovogodišnjim odazivom učenika na upis.

“Zadovoljni smo upisom i vjerujemo da je i promocija škole doprinijela tome, imajući u vidu činjenicu da je broj učenika koji je završio osnovnu školu svake godine sve manji”, rekla je direktorka pomenute obrazovne ustanove.

Iz škole ističu da se nadaju da će na predstojećem upisu biti popunjena slobodna mjesta na svim ponuđenim smjerovima

 Drugi upisni rok za sve učenike koji se još uvijek nisu upisali u željene smijerove biće otvoren od 19. do 23. jula u Srednjoškolskom centru.

Na prvom upisnom roku koji je održan polovinom juna u srednju školu u Čelincu primljeno je 28 učenika na smijer medicinski tehničar, 24 na smijer tehničar računarstva i programiranja, 17 na ekonomski tehničar i 16 na kombinovani smijer bravar-zavarivač/instalater.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Marija-Irina LIČINA

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Elli Bar slavi 21. rođendan

U petak, 04. marta 2022. godine Caffe & diskoteka Elli Bar iz Kotor Varoša obilježava svoj 21. rođendan. 21. godina uspješnog poslovanja govori o trudu...

Besplatne “prilike” za mlade u Kotor Varošu!

Nemaš vezu a tražiš posao? Nisi zadovoljan/a karijerom, platom? Želiš ostati u BiH? Pozivamo te na radionicu koju je pripremio Q Station edukativni centar...

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...