Mini sajam knjiga organizovan u Čelincu

Povod Dana i slave opštine Čelinac organizovan je mini Sajam knjiga u Čelincu, u prolazu između parkića gdje je spomenik žrtvama fašizma i nedavno urađenog murala sa motivom Zmijanjskog veza.

 Organizatori manifestacije bili su Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ i Opštinski odbor SPKD „Prosvjeta“.

Na sajmu je izlagalo nekoliko izdavača i knjižara iz Čelinca i Banjaluke – izdavačka kuća „Imprimatur“, Antikvarijat „Ramajana“, Knjižara „Biblioner“ i Knjižara „Elena“. 

Udruženje „Naše sjeme“ Vojina Kopuza, koje vodi projekat “Biblioteka sjemena”, izložilo je nekoliko knjiga stručne literature iz oblasti sjemenarstva i biološkog uzgoja, ali i rijetka sjemena koja imaju u svojoj biblioteci.

Predstavljen je jedan dio knjiga iz izdavačke djelatnosti čelinačke biblioteke i „Prosvjete“.

„Kao organizatori, prilikom osmišljavanja ovog događaja odlučili smo se za naziv (U)Lična kultura koji predstavlja određenu igru riječima, imajući na umu da je kulturna infrastruktura izuzetno važna za društvo kao cjelinu i u stanju je da odoli zubu vremena. Premda je ona uvijek skoro potpuno besplatna i dosupna svima, ovim izlaskom na ulicu željeli smo na to da skrenemo pažnju i da prenesemo poruku da je sve ono što je na ulici i naše lično, tiče se svih nas“, rekla je prilikom otvaranja sajma Jelena Ivaković, direktor čelinačke biblioteke.

Na sajmu je predstavljena i izložba o Milki Vukmanović Kočić, supruzi književnika i narodnog poslanika Petra Kočića, koja je rođena i odrasla u čelinačkom selu Grabovac, gdje su njeni roditelji vodili hotel.

Tekst su pisali polaznici edukacije medijske pismenosti u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Ana GAVRANOVIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...

HEROJ I ELLI BAR PONOVO U HUMANITARNOJ BOŽIĆNOJ AKCIJI

Udruženje mladih "Heroj" & ELLI BAR ponovo organizuju humanitarnu Božićnu akciju, a njen cilj je da se obezbijede Božićne trpeze za porodice koje nisu...

Mladi u radnom vikendu na Borju u sklopu projekta “Novi mladi za novo društvo”.

25 mladih učesnika iz Banja Luke, Kotor Varoša, Čelinca, Gradiške ali i drugih okolnih mjesta imalo je priliku da tokom vikenda boravi na Borju...