Inicijativa mladih iz Kotor Varoša odobrena kroz projekat „Sva lica aktivizma 2“

Inicijativa mladih iz Kotor Varoša odobrena je kroz projekat „Sva lica aktivizma 2“ koji sprovodi Humanitarna organizacija Genesis project iz Banje Luke.

U sklopu projekta je raspisan poziv za učešće mladih iz šest lokalnih zajednica, a pored Kotorvarošana učestvovali su mladi iz Banje Luke, Čelinca, Prnjavora, Srpca i Laktaša. Tom prilikom obezbijeđeno je 15.000 KM grant sredstava za projekte mladih.

Milica Kalamanda, Miloš Smiljić, Bojan Jurić, Neda Popović, Damjan Radiša, Kristina Milojčić i Dragan Popović iz Kotor Varoša su 15. i 16. jula u Termama Ozren predstavili svoje projekate, a članovi inicijative koja je dobila odobrenje su Milica Kalamanda, Kristina Milojčić, Lana Miljanović i Miloš Smiljić koji su ujedno i članovi Amaterskog pozorišta Jovan Sterija Popović. Oni se već duže vrijeme bave glumom i osnaživanjem pozorišne scene u Kotor Varošu.

Glumci i recitatori Doma kulture su za osnovnu ideju uzeli ljubav koja je pokretač svega i inspiracija mnogim umjetnicima. Kao okosnicu uzeli su roman Aleksandra Sergejeviča Puškina „Evgenije Onjegin“ i scenski će osmisliti ljubav između Tatjane i mladog Onjegina. Djelo približavaju publici recitatori i naratori koji daju potpunu sliku jedne velike ljubavi.

Velida Popović, predsjednica Doma kulture Miroslav Miro Pejović u Kotor Varošu u sklopu kojeg funkcioniše i amatersko pozorište izjavila je da je posebno zadovoljstvo i čast što se mladi i danas bore za kulturu i pozorišnu scenu u Kotor Varošu.

„Mladima mnogo znači što je prošla inicijativa i generalno im znači BHRI program koji im je olakšao rad“, rekla je Popovićeva.

Tekst su pisali polaznici edukacije u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Miloš SMILJIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Elli Bar slavi 21. rođendan

U petak, 04. marta 2022. godine Caffe & diskoteka Elli Bar iz Kotor Varoša obilježava svoj 21. rođendan. 21. godina uspješnog poslovanja govori o trudu...

Besplatne “prilike” za mlade u Kotor Varošu!

Nemaš vezu a tražiš posao? Nisi zadovoljan/a karijerom, platom? Želiš ostati u BiH? Pozivamo te na radionicu koju je pripremio Q Station edukativni centar...

Heroj & Elli Bar podijelili Božićne trpeze za 35 domaćinstava iz Kotor Varoša

Udruženje mladih "Heroj" Kotor Varoš u saradnji sa ugostiteljskim objektom Elli Bar ove godine po treći put su zajednički organizovali Humanitarnu Božićnu akciju čiji...