“Čelinačka biciklijada” okupila ljubitelje dvotočkaša

Tradicionalna “Čelinačka biciklijada”, koje je održana, okupila je više od 80 čelinačkih biciklista.

Povodom slave i Dana opštine, pod organizacijom “MTB Čelinac”, upriličena je 23. čelinačka biciklijada, koja je okupila sve generacije Čelinčana, od onih najmlađih pa do najstarijih ljubitelja dvotočkaša.

Prvo su se biciklisti okupili ispred zgrade opštinske uprave, nakon čega su krenuli na dobro poznatu rutu do izletišta “Mlinska rijeka” i nazad, što je gotovo oko 30 kilometara.

Na izletištu “Mlinska rijeka” upriličeno je  osvježenje i mali predah od vožnje, gdje su biciklisti imali priliku da razmjene mišljenja i iskustva sa svojim sugrađanima.

Ovogodišnju biciklijadu nisu obilježile popularne dugogodišnje trke koje su ranije organizovane i dodjele priznanja za najbolje, ali su se organizatori potrudili i upriličili tombolu i brojne nagrade.

Kao i svake godine, tako i ove, čelinački biciklisti dokazali su da ništa više osim bicikla i dobre volje nije potrebno da bi bili učesnici ovog, kako kažu, lijepog događaja.

Tekst su pisali polaznici edukacije medijske pismenosti u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Autor: Nevena KIČIĆ

Povezane vijesti

Posljednje vijesti

Mladi u radnom vikendu na Borju u sklopu projekta “Novi mladi za novo društvo”.

25 mladih učesnika iz Banja Luke, Kotor Varoša, Čelinca, Gradiške ali i drugih okolnih mjesta imalo je priliku da tokom vikenda boravi na Borju...

Održan završni događaj BHRI programa: u poslednje četiri godine okupljeno preko 20 000 mladih ljudi i podržao preko 300 aktivnosti.

U Domu omladine u Banja Luci juče je održan jedan od bitnijih događaja za mlade u poslednjih par godina. Naime, riječ je o...

Bojan Kičić u izvanrednoj izvedbi legendarne numere Ako možeš zaboravi, grupe Bijelo Dugme

Poznati Kotorvaroški pjevač Bojan Kičić danas je objavio svoj novi Cover legendarne pjesme Ako možeš zaboravi od grupe Bijelo dugme. Riječ je o veoma ozbiljnom...